Sklep hildegardowy - Polskie Centrum Św. Hildegardy

Produkty orkiszowe z logo NASZ PRODUKT wykonane są z uprawianego w Polsce orkiszu odmiany Oberkulmer Rotkorn z zachowaniem zasad rolnictwa ekologicznego.
Bez GMO, bez wszelkich chemicznych środków (w tym sztucznych środków ochrony roślin, ulepszaczy). 

Olej laurowy 50 ml

32,40 
648,00  /litr

Św. Hildegarda mówi: „laur jest bardziej ciepły niż zimny, ma w sobie coś suchego i oznacza wytrwałość.”

Brak w magazynie

Powiadom o dostępności
Kod produktu: IN32 Kategoria:

Opis

Św. Hildegarda mówi: „laur jest bardziej ciepły niż zimny, ma w sobie coś suchego i oznacza wytrwałość.”
oraz
„Jeśli boli cię serce, natrzyj jego okolice powyższym olejem, a gdy odczuwasz bóle w boku lub w plecach, namaść się tam, a poczujesz się lepiej.”
Więcej informacji: „Physica” dzieło św. Hildegardy z Bingen.

Opis ze strony producenta:
Drzewo laurowe (wawrzyn) /Laurus/
Rodzaj drzew i krzewów z rodziny wawrzynowatych. Wawrzyn szlachetny rośnie w basenie Morza Śródziemnego. Gatunek charakteryzuje się skórzastymi, wiecznie zielonymi i silnie aromatycznymi liśćmi, które stanowią popularną przyprawę. Dodatkowo z owoców rośliny w postaci jagód tłoczy się olej (Oleum Laurinum). W skład oleju ze świeżych owoców wchodzą glicerydy kwasu laurynowego, palmitynowego, olejowego i linolowego oraz olejki eteryczne.

Olej laurowy /Laurus Nobilis Oil/
100% naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno olej z wawrzynu szlachetnego. Zawiera: chlorofil, przeciwutleniacze, NNKT oraz olejki eteryczne. Wykazuje działanie antyseptyczne, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne, odnawia ochronny płaszcz hydrolipidowy skóry. Łagodzi dolegliwości dermatologiczne, pomaga w walce z chorobami grzybiczymi, łuszczycą, czy egzemą. Skuteczny w leczeniu łupieżu, wypadaniu włosów i chorej skóry głowy. Doskonały do cery zniszczonej, suchej, wrażliwej, i skłonnej do wyprysków.

Olej laurowy firmy ETJA jest w 100% naturalny, nierafinowany i tłoczony na zimno. Produkt przebadany dermatologicznie.

Postać kosmetyku: postać stała w kolorze zielonym. W dotknięciu ze skórą zaczyna się topić.
Przechowywanie: przechowywać w chłodnym miejscu lub w temperaturze pokojowej w miejscu mało nasłonecznionym.
Pochodzenie: Turcja

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Producent: Etja, Elbląg, Polska.
Numer partii / Najlepiej użyć przed: data na opakowaniu.

Dystrybutor: Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska, 59-220 Legnica, Polska.
www.hildegarda.pl

Informacje dodatkowe

Waga 0,7 kg
Producent

Etja

Waga netto

0,05 kg

© 2006 - 2024 Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska
Wszystkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Sklepy internetowe Szczecin KULIKOWSKI-IT.pl

Powiadom o dostępności Na podany adres e-mail zostanie wysłane powiadomienie gdy produkt będzie dostępny w naszym magazynie
E-mail Twój adres mailowy nie zostanie udostępniony nikomu innemu.